Skip to content

CĂTĂLIN PETRESCU

Cătălin Petrescu

Cătălin Petrescu este solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din anul 2004. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, specializarea Canto clasic și a debutat la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, atât în calitate de actor, dar și ca realizator al aranjamentelor muzicale pentru diferite spectacole.

În paralel cu activitatea teatrală, a activat ca dirijor al Corului „Divina Armonie” (2001-2002) și al Coralei „Carmen” (2003-2010).

A avut colaborări și în filme, pentru „Callas forever” în regia lui Franco Zeffirelli (2001).

A participat la turneul desfășurat în S.U.A în cadrul Companiei Academice de Operă „Darclée” sub patronajul Marianei Nicolesco (2003) și a interpretat rolurile: Lot din „Lot” – primă audiție absolută – și Stoicea din „Moara lui Califar” – primă audiție absolută.

O selecție a rolurilor interpretate în spectacolele TNO: Boni Kanciano din„Silvia”,  Jupan din „Contesa Maritza”, Emcee din „Cabaret”, Kolea din „Odiseea Vîsoțki”, Prințul din Verona în „Romeo și Julieta”, Jack Favell din „Rebecca”, Poetul din „Maria de Buenos Aires”, Falke din „Liliacul”, Fred Graham / Petruchio din „Kiss me Kate” și „Paris,monamour”.

 

Next to Normal – România

+40 721 070 048

info@nexttonormal.ro

© nexttonormal.ro 2020 | toate drepturile rezervate