DANIEL BURCEA

Daniel Burcea

Absolvent al Facultăţii de Teatru din UNATC  “I.L.Caraciale”- Arta actorului manuitor de Papusi si Marionete (2016). Și-a completat studiile cu master în Teatru de Animație( 2018 ) iar în prezent colaborează cu mai multe teatre din țară precum: Teatrul Tony Bulandra din Targoviste („Romeo si Julieta” regia Irina Niculescu), Teatrul Toma Caragiu (Vrajitorul din Oz” regia Daniel Stanciu, „Peter Pan” regia Cristian Mitescu,  ”Lampa lui Aladdin” sau „Inima Rece” regia Cristian Pepino), Teatrul Avangardia (Toc-Toc, , Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul, regia Ricard Reguant), Teatrul Național de Operetă și musical „Ion Dacian” ( Parcul de distracții, regia Dana Rotaru).

A realizat dublaje la Fast Film Production și Ager Film pentru diverse desene animate, reclame pentru Vodafone, Publi24, Cappy ,etc și a participat la emisiunea ”Românii au talent” alături de Lightwave Theater Company unde a obținut butonul auriu și la emisiunea ”DiePuppenstars” din Germania cu diverse momente cu păpuși până în etapa finală.

În cadrul Asociației CREAS a realizat în calitate de producător,  regizor, scenarist și constructor de păpuși  spectacolele de teatru pentru copii. Primul spectacol realizat a fost Cenușăreasa, urmat apoi de „Crăiasa Zăpezii”, ”Frumoasa din Pădurea Adormită”, ”Rapunzel”, ”Anastasia”, ”Pinocchio”, ”Aladdin”, ”Frumoasa și Bestia” care au avut reprezentații  atât în mediile defavorizate cultural din țară, teatre independente din București cât și în festivaluri de specialitate sau evenimente stradale. Tot în cadrul asociației s-a implicat ca asistent de proiect în implementarea programelor culturale dezvoltate.

 

 

Next to Normal – România

+40 721 070 048

info@nexttonormal.ro

© nexttonormal.ro 2020 | toate drepturile rezervate