Skip to content

VICTOR BUCUR

Victor Bucur

  Victor Bucur este absolvent al Facultăţii de Teatru din cadrul UiversitățiiNaționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, specializarea Arta actorului mânuitor de păpuși și marionete, dar şi al Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii„Spiru Haret” Bucureşti, specializarea Arta actorului. Și-a completat studiile universitare cu o serie de cursuri de specializare în Commediadell’Arte, canto clasic şi prin participări la Academia Itinerantă Andrei Şerban.

Interesat de formele diverse ale artei spectacolului, a colaborat cu diverse instituții prestigioase, precum Teatrul Naţional„I.L. Caragiale” Bucureşti („Chicago”), Teatrul Naţional„Mihai Eminescu” Timişoara („Anna Karenina”, „Frumoasa şi Bestia”, „Maria de Buenos Aires”), Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” Bucureşti („Fantoma de la Operă”, „Rebecca”, „Romeo şi Julieta”).

A colaborat cu importanți regizori, printre care Alexander Hausvater, Cristian Pepino,Ada Lupu, Răzvan Mazilu, Miklós-Gábor Kerényi, Attila Beres, înroluri ce i-au pus în evidenţă policalificarea artistică: actor, cântăreţ, dansator, păpuşar.

Este doctorand la UNATC „I.L. Caragiale”, pregătind o teză intitulată Arta actorului muzical, coordonată de prof.univ.dr. Ludmila Patlanjoglu și asistent la cursul de Arta actorului de Commediadell’Artesusţinut la anul II Master de prof.univ.dr. Mihai-Gruia Sandu.

 

Next to Normal – România

+40 721 070 048

info@nexttonormal.ro

© nexttonormal.ro 2020 | toate drepturile rezervate